Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lepší dějiny Česka

31. 3. 2015

Hrátky s dějinami boří mýty

 

s-risi-na-veky-jpg.jpg

Generace narozené v Čechách a na Moravě po roce 1945 byly v průběhu vzdělávání systematicky zpracovány marxistickými historiky k chápání dějinného vývoje jako velké zákonitosti, která nemá alternativu. Ve skutečnosti jsou na tom odborníci na historii stejně jako meteorologové. Dovedou naprosto přesně vysvětlit, co a proč se událo, ale předpověď na rok (pro historické vědy), a na tři dny (pro synoptiky), je neřešitelný problém hraničící s věštbou.

 

E - book Lepší dějiny Česka

 

Kniha vznikla jako zábavné počteníčko předurčené přemýšlivým čtenářům, kteří prohlédli lsti a nepravdy profesionálních vykladačů našich dějin. Od skutečného průběhu historie jsem odkoukal skvěle fabulované zápletky, protože jen při použití takového tvůrčího přístupu lze fiktivní dějiny číst se stejným zaujetím, jako ty skutečné (jsou-li ovšem dobře napsané). Z hlediska méně poučeného čtenáře obsahuje mé líčení alternativních dějin jistou zákeřnost. Počátek dějin Československa je popsán dle skutečnosti, jen jaksi z pohledu historiků, kteří by pak v druhé polovině 20. století hodnotili události po roce 1918 jinak, když by došlo k jinému vývoji popisovanému v knize.

Publikace vyšla jako e-kniha a již není možné ji zakoupit. Navíc nejsem vůbec příznivcem elektronických knih. Nic není ztraceno. Rodí se nová publikace, papírová. Bude se jmenovat Ještě lepší dějiny Česka.

Varování:

Kniha není určena pro vášnivé diváky seriálů tohoto ražení: Cesty domů, Doktoři z Počátků, Rodinná pouta aj. Mohla by jim způsobit závratě, ztrátu vědomí či národní identity a jiné potíže.